Magnificent HQ

Hide info

This tiny project creates a base for not-for-profit organisation ‘Magnificent Revolution’ @ Hackney City Farm. The multi-purpose space was created from a converted shipping container. Parasitic to the farm organisation and utilising the wider farm campus facilities, it is a lock and leave space, necessarily tough and protected when closed but animated when open with the container doors revealing the blackboard to the public and a lighter, finer interior.

‘Magnificent Revolution’ demonstrates and teaches energy efficiency principles and thus the container follows this ethos. It is a re-cycled container, sitting lightly on hardcore and railway sleepers. It is insulated externally with lambswool and wood fibre slabs. It has a wild flower roof and the timber cladding is made from recycled palettes. The Joinery and floor are made from straw board. Most of the fittings are re-claimed and the project was built by volunteers with low- tech construction techniques and resulting in a build cost of £7K.

The project won the best office refurbishment award at the NLA Don’t Move Improve! Awards 2012.

Photographs by Tim Crocker.