Design Council

Hide info

A ‘train’ of meeting spaces and breakout spaces, a series of display and storage ‘hedges’ and a newly designed layout provide the client, in the process of condensing its office, with new functions in a smaller floor area.

We embedded a designer into the office to understand staff relationships and the Design Council ethos as a whole. We used this research to inform our spatial and physical response, creating a flexible and robust intervention to meet contemporary working methods.

The new installations utilise sustainable, low-maintenance materials, the timber boards are reclaimed floorboards and the existing carpet was rearranged to create a pattern out of the worn patches. All materials were self finished and assembled on site. The build was carried out from 7pm to 7am everyday for 7 weeks, causing minimal disruption to the working office.

Featured in Building Design

Photographs by David Grandorge.