Ochre Barn

This barn conversion in Norfolk demonstrates our dedication to retaining the existing character of buildings and saw us working as architect, project manager and main contractor on the project.

Having seen too many agricultural buildings destroyed by over-domestication, we were keen to leave the exterior of this old barn in tact whilst transforming the interior into a flexible living space.

We wanted to retain the integrity of the main threshing barn by leaving it as one space but arranging pods and furniture to create different zones – an internal landscape of smaller buildings within the building.  The kitchen units are deliberately over-scaled and pulled away from the wall to create a further sequence of spaces and experiences. With the longer barn, we arranged doors to give views through the entire length of the building, and a series of interconnecting doors to allow different ‘routes’ through it.

Externally we retained the bull-nose brick and installed glazed sliding doors that echoed the existing doors that had also been sliding.  The project made use of recycled materials throughout and was quickly snapped up once put on the market!

Ochre Barn has been featured in Dwell Magazine and the Saturday Telegraph.


Client:
Private

Completed:
2011

Photography:
Damian Russell
Tim Crocker
Iona Marinescu