Aarhus School of Architecture

Our submission for the Aarhus School of Architecture open ideas competition was chosen as a highlighted entry out of 230 submissions from 47 countries.

Our proposal was to create a framework or grid across the site, covered by an over scaled inhabited roof canopy that over sails, sheltering the accommodation beneath.

We situated the ‘building’ adjacent to the neighboring arts centre, in the hope that the new space between the two buildings would also become as important, creating a dialogue between education and the arts, and between the institution and society.

The project builds on our tested ideas for public space such as Pop Brixton, and seeks to create an indoor ‘landscape’ of buildings and spaces, creating internalised streets and squares allowing greater communication between university departments, and an open, inspiring learning environment, one that fosters collaboration and team working.

More details on the competition website 

existing

preserve

grid

confeti

bridge

curtain

production bay

roof


Client:
Aarhus School of Architecture

Images:
Carl Turner Architects